DARMFLORA, HOU JE VAST!

Je darmflora krijg je als baby mee van je mama, maar is niet het hele leven hetzelfde van samenstelling. 100 biljoen bacteriën moeten de spijsvertering in goede banen leiden! Zolang de goede bacteriën de slechte kunnen onderdrukken is er niets aan de hand. Maar als de darmflora uit balans raakt (door suikers, alcohol, antibiotica) ontstaan er ontstekingen. Wat je eet bepaalt welke bacteriën het goed doen! 

Een goede balans van je darmflora is dus belangrijk, omdat je anders de Staphylococcus aureus-bacterie de kop kan opsteken, die de schuld krijgt van oppervlakkige ontstekingen zoals acné, rosacea, eczeem en scheerirritatie. Een gezonde huid reguleert zelf de zuurtegraad! Maar als door verkeerd cosmeticagebruik de zuurtegraad lager is dan 5,6 krijg je kriebels en sneller last van allergische reacties en huidproblemen! 

Vooral het kiezen van de juiste reiniger is van groot belang! Die zou de zuurtegraad niet mogen aantasten. Reinig je huid eens met een olie, ja, ook als je een vette huid heb! Olie trekt olie aan, dus een olie neemt talg ook mee. Zo een olie houdt het beschermende laagje van de huid intact en zorgt dat vocht minder snel kan ontsnappen aan je huid.