OP WEG NAAR EEN EGALE HUID!

Acne, een typische puberkwaal? Jammer maar helaas: ze kunnen ook na de tienerjaren nog de kop opsteken... Zo pak je ze aan!

Op welke leeftijd je ook te kampen krijgt met acne, er is altijd sprake van aanleg. Dit verklaart waarom de ene tiener vol staat met puistje, terwijl de andere een glad velletje heeft. Omdat het lichaam tijdens de puberteit een pak meer hormonen produceert, is dat het moment waarop de meeste mensen puistjes krijgen! 

Maar waarom krijgen we dan soms op ‘latere’ leeftijd plots een acne-opstoot? 

Stress niet te vergeten is een acneveroorzaker eerste klas! Dat leidt tot overactiviteit van de bijnier, die op zijn beurt de testosteronproductie en dus de aanmaak van huidsmeer doet stijgen. Gevolg: teveel aan talg doet de poriën verstoppen en daar zij ze dan, de ontsierende puistjes. 

Bepaalde gewoontes kunnen ze wel in de hand werken;

DIT DOE JE MOGELIJK FOUT:

  1. Je puistjes uitduwen is géén goed idee! Zo werk je een nieuwe acne-aanval in de hand. Ook risico op littekens!
  2. Je reiniger is te agressief. Op die manier zal je je talgproductie net aanwakkeren. 
  3. Je voeding bevat te veel snelle suikers! Dat je van chocolade puistjes kreeg, werd lang afgedaan als fabeltje maar recent onderzoek wijst uit dat deze uitspraak toch waarheid bevat. Voedingsmiddelen rijk aan omega 3 zijn wel een goede keuze, omdat de stof een positief effect heeft op acne. (Omega 3 capsules verkrijgbaar @ FEEL GOOD) . 
  4. De zon een valse vriend! UV-licht droogt inderdaad de huid uit maar UV-licht doet de opperhuid ook verdikken waardoor de uitgang van de talgklieren verstopt raken.
  5. Je cosmetica en crèmes zijn niet aangepast aan je huidtype! Het smeren van te rijke crèmes doet de talgklieren terug verstoppen. Gebruik bij voorkeur een fond de teint in poedervorm of kies een heel vloeibare variant.