OP WEG NAAR EEN EGALE HUID!

Acne, een typische puberkwaal? Jammer maar helaas: ze kunnen ook na de tienerjaren nog de kop opsteken... Zo pak je ze aan!

Op welke leeftijd je ook te kampen krijgt met acne, er is altijd sprake van aanleg. Dit verklaart waarom de ene tiener vol staat met puistje, terwijl de andere een glad velletje heeft. Omdat het lichaam tijdens de puberteit een pak meer hormonen produceert, is dat het moment waarop de meeste mensen puistjes krijgen! 

Maar waarom krijgen we dan soms op ‘latere’ leeftijd plots een acne-opstoot? 

Stress niet te vergeten is een acneveroorzaker eerste klas! Dat leidt tot overactiviteit van de bijnier, die op zijn beurt de testosteronproductie en dus de aanmaak van huidsmeer doet stijgen. Gevolg: teveel aan talg doet de poriën verstoppen en daar zij ze dan, de ontsierende puistjes. 

Bepaalde gewoontes kunnen ze wel in de hand werken;

DIT DOE JE MOGELIJK FOUT:

  1. Je puistjes uitduwen is géén goed idee! Zo werk je een nieuwe acne-aanval in de hand. Ook risico op littekens!
  2. Je reiniger is te agressief. Op die manier zal je je talgproductie net aanwakkeren. 
  3. Je voeding bevat te veel snelle suikers! Dat je van chocolade puistjes kreeg, werd lang afgedaan als fabeltje maar recent onderzoek wijst uit dat deze uitspraak toch waarheid bevat. Voedingsmiddelen rijk aan omega 3 zijn wel een goede keuze, omdat de stof een positief effect heeft op acne. (Omega 3 capsules verkrijgbaar @ FEEL GOOD) . 
  4. De zon een valse vriend! UV-licht droogt inderdaad de huid uit maar UV-licht doet de opperhuid ook verdikken waardoor de uitgang van de talgklieren verstopt raken.
  5. Je cosmetica en crèmes zijn niet aangepast aan je huidtype! Het smeren van te rijke crèmes doet de talgklieren terug verstoppen. Gebruik bij voorkeur een fond de teint in poedervorm of kies een heel vloeibare variant. 

DARMFLORA, HOU JE VAST!

Je darmflora krijg je als baby mee van je mama, maar is niet het hele leven hetzelfde van samenstelling. 100 biljoen bacteriën moeten de spijsvertering in goede banen leiden! Zolang de goede bacteriën de slechte kunnen onderdrukken is er niets aan de hand. Maar als de darmflora uit balans raakt (door suikers, alcohol, antibiotica) ontstaan er ontstekingen. Wat je eet bepaalt welke bacteriën het goed doen! 

Een goede balans van je darmflora is dus belangrijk, omdat je anders de Staphylococcus aureus-bacterie de kop kan opsteken, die de schuld krijgt van oppervlakkige ontstekingen zoals acné, rosacea, eczeem en scheerirritatie. Een gezonde huid reguleert zelf de zuurtegraad! Maar als door verkeerd cosmeticagebruik de zuurtegraad lager is dan 5,6 krijg je kriebels en sneller last van allergische reacties en huidproblemen! 

Vooral het kiezen van de juiste reiniger is van groot belang! Die zou de zuurtegraad niet mogen aantasten. Reinig je huid eens met een olie, ja, ook als je een vette huid heb! Olie trekt olie aan, dus een olie neemt talg ook mee. Zo een olie houdt het beschermende laagje van de huid intact en zorgt dat vocht minder snel kan ontsnappen aan je huid. 

 

 

BEAUTY TIPS

Onze huid geeft heel veel informatie over onze conditie. Stress, onvoldoende slaap, fastfood,… zijn vlug zichtbaar aan de huid maar ook foute huidverzorgingsproducten kunnen schade brengen.

Schermafbeelding 2015-10-13 om 15.32.20.png

Overal rondom ons zijn er toxische stoffen waar we geen invloed op hebben, die we niet of moeilijk kunnen vermijden (zware pollutie, vervuilde lucht, pesticiden,…). Bij onze voeding, levenswijze en verzorgingsproducten kunnen we wel keuzes maken.

De huid is ons grootste orgaan maar krijgt pas als laatste de nodige voedingsstoffen, nadat alle andere functies in het lichaam bediend zijn.

EEN GEZONDE, FRISSE HUID BEGINT DAAROM BIJ DE JUISTE VERZORGING VAN BINNENIN !

Voeding en levenswijze bepalen grotendeels hoe de huid eruit ziet.

‘Je goed voelen in je vel’ bevordert immers je weerstand en dat weerspiegelt zich in je huid.

Wees lief voor jezelf en beloon jezelf met het allerbeste, je verdient het.