FEEL GOOD

View Original

WALLEN of KRINGEN ?

Bedenk voor dat je een oogverzorgingsproduct kiest: heb je wallen of kringen? Een wal is een een ophoping van vocht (tijdelijk door slechte vochtafvoer) en een vetwal is erfelijk bepaald, blijvend, en kan alleen met chirurgische ingreep verdwijnen.

Een kring is de groef onder de wal. Deze kan er verschillend uitzien. Als de huid blauwgrijs is kunnen het gescheurde bloedvaatjes zijn, ontstaan door een slechte bloedcirculatie. Je huid is in deze zone zeer dun, dus de vaatjes schijnen makkelijker door je huid heen, zeker als je moe bent.

Rode kringen verraden dat je je ogen te lang te heftig hebt ingespannen, bijvoorbeeld door een flinke huilbui of door lang naar het computerscherm te staren.

Bruine kringen kunnen op pigmentstoringen duiden (zonneschade, veroudering) of een teken zijn dat je overdag te weinig vocht binnenkrijgt (teveel koffie en alcohol drinkt).

Het goede nieuws is dat al die ongemakken grotendeels vermeden kunnen worden wanneer de circulatie op tijd en preventief ondersteund wordt. Dit wordt bereikt met de geschikte oogproducten tegen zwelling en verkleuring, zonder dat er direct naar het mes gegrepen moet worden. Een goed circulatie ligt binnen ieders handbereik! 

De eerste tekenen van veroudering zijn bijna altijd het eerst zichtbaar in de zone rond de ogen. Laat je daarom goed adviseren als het om oogverzorging gaat.